Vznemirljiv november za filme iz naše produkcije | Bela Film
16692
post-template-default,single,single-post,postid-16692,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Vznemirljiv november za filme iz naše produkcije

05 Nov Vznemirljiv november za filme iz naše produkcije

Po nadvse uspešni londonski premieri se bo dokumentarni film Blue Velvet Revisited – Ponovni pogled na Modri žamet nemškega režiserja Petra Braatz predstavil tudi na Ljubljanskem filmskem festivalu LIFFe.

10.11. bodo obiskovalci Slovenske kinoteke najprej uživali ob Lynchevem Modrem žametu iz leta 1986, takoj za tem pa se prepustili še Braatzovemu Ponovnemu pogledu na Modri žamet, za katerega so v Hollywood Reporterju zapisali, da je „očarljiva, tiha, čutna izkušnja z nevsakdanjim ritmom in podobo, zaradi česar je film neodvisna umetnina, ki ne posnema svojega predmeta“.

Naslednja projekcija v okviru LIFFe bo 18.11. Po obeh projekcijah bo sledil tudi pogovor z ekipo filma. Pogostitev ob premieri filma bo prispevalo Nemško veleposlaništvo v Ljubljani.

Film Ponovni pogled na Modri žamet se bo novembra predstavil tudi v Lizboni na desetem Lisbon & Estoril filmskem festivalu, na poljskem festivalu Camerimage posvečenem filmski fotografiji, na Clique Film Festival v kazahstanskem Almatyu ter na najpomembnejšem južno ameriškem filmskem festivalu Mar del Plati.

Film je nastal v koprodukciji Bela film in s finančno podporo Slovenskega filmskega centra, več o filmu pa si lahko preberete tukaj.

Uspešno pot po mednarodnih festivalih nadaljuje tudi kratki igrani film Dobro unovčeno popoldne Martina Turka, ki je samo v oktobru in novembru zabeležil deset mednarodnih predstavitev. Poleg uspešnih predstavitvah na nekaterih najpomembnejših festivalih za mlada občinstva na Danskem (Buster), v ZDA (33rd Chicago International Children’s Film Festival) in v Bruslju (Filem’On), se je predstavil tudi v tekmovalnem programu 38-tega mednarodnega festivala Cinemed v Monpellieru in ciprskega mednarodnega festivala kratkega filma.

V teh dneh se bo predstavil tudi v tekmovalnem programu filmskega festivala v Leedsu, Anglija, kjer bo na ogled v tematskem sklopu The Divided Self (Razdvojen Jaz), ki si za izhodišče postavlja vprašanje ali je ekstremno obnašanje edini odgovor na vse bolj poblazneli svet. Zmagovalni kratki film se kvalificira tudi za nominacijo za nagrado Oscar za kratki film.

Seznam vseh dosedanjih predstavitev filma Dobro unovčeno popoldne najdete tukaj.

Napovedujemo tudi televizijsko premiero dokumentarnega filma Doberdob – Roman upornika, ki bo v nedeljo, 20.11., na TV Slovenija.

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati