VPRAŠANJE IDENTITETE IN DOBER DAN ZA DELO NA FESTIVALU SLOVENSKEGA FILMA | Bela Film
17447
post-template-default,single,single-post,postid-17447,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

VPRAŠANJE IDENTITETE IN DOBER DAN ZA DELO NA FESTIVALU SLOVENSKEGA FILMA

09 Sep VPRAŠANJE IDENTITETE IN DOBER DAN ZA DELO NA FESTIVALU SLOVENSKEGA FILMA

Na 22. ediciji Festivala slovenskega filma se bosta v tekmovalnem programu predstavila celovečerna filma “Dober dan za delo” in “Vprašanje identitete”.

Igrani film Dober dan za delo režiserja Martina Turka bo na Festivalu slovenskega filma predvajan 18. septembra, na redne kinematografske sporede prihaja 6. novembra. Družbena drama o skrbnem možu in očetu, ki išče zaposlitev, je nastala v koprodukciji Bosne in Hercegovine, Turčije in Slovenije (Bela film).

V Portorožu se bo 18. septembra predstavil tudi dokumentarni film Vprašanje identitete režiserke in scenariste Sabrine Moreno. Gre za potovanje med preteklostjo in sedanjostjo ob meji, nekoč stičišču Italije in Avstro-Ogrske monarhije, in odkrivanje zgodb žensk, ki so se ob razpadu monarhije bojevale za priznanje svoje identitete. Film je v redno kinematografsko distribucijo prišel marca 2019, ko smo z njim počastili tudi dan žena. Nastal je v produkciji Bela film in koprodukciji RTV Slovenija in Quasar Multimedia (Italija).

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati