Vesna za posebne dosežke filmu DOBER DAN ZA DELO | Bela Film
17431
post-template-default,single,single-post,postid-17431,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Vesna za posebne dosežke filmu DOBER DAN ZA DELO

23 Sep Vesna za posebne dosežke filmu DOBER DAN ZA DELO

Dober dan za delo, celovečerni igrani film Martina Turka, je na pravkar končanem festivalu slovenskega filma prejel vesno za posebne dosežke.

Film se je predstavil v tekmovalnem programu manjšinskih koprodukcij, žirija pa je v obrazložitvi zapisala:

“S pridihom italijanskega neorealizma izpove zgodbo bosanskega vsakdana mlade družine v stiski in očeta, ki išče delo, a ga najde šele, ko pristane v zaporu. Univerzalna zgodba o socialno ranljivi družini z brezposelnim in preveč poštenim očetom, ki ne zmore pristati na korupcijo, čeprav za ceno preživetja, je v današnjem koruptivnem svetu še kako aktualna na vseh koncih sveta. Režiser z občutljivo in precizno režijo in z vodenjem odlične mednarodne filmske ekipe ustvari human film tenkočutnih občutij, visoke morale in etike.”

Film je bil lani premierno prikazan na filmskem festivalu v Sarajevu, svojo mednarodno premiero pa je doživel na prestižnem mednarodnem festivalu v Busanu, v Južni Koreji. Svojo festivalsko pot nadaljuje na Hamburg Filmfestu v Nemčiji. Prikazan bo v tekmovalni sekciji Kaleidoscope, ki predstavlja raznolike filme sveta, različnih filmskih identitet, zgodb in jezikov. Dober dan za delo bo prikazan tudi na 35. ediciji Aleksandrijskega mednarodnega filmskega festivala za mediteranske države v Egiptu, ki ga organizira egipčansko društvo filmskih piscev in kritikov.

V slovenska kina prihaja 6. novembra.

Družbena drama, ki je nastala v koprodukciji Bosne in Hercegovine, Turčije in Slovenije (Bela film), spremlja Armina (Aleksandar Seksan), skrbnega očeta in moža, ki išče zaposlitev. Film je bil leta 2017 izbran v okviru iniciative Sarajevo – Mesto filma, s katero Sarajevski filmski festival podpira nizkoproračunske filme iz regije.

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati