Uspešen oktober za filme Martina Turka | Bela Film
17305
post-template-default,single,single-post,postid-17305,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Uspešen oktober za filme Martina Turka

03 Okt Uspešen oktober za filme Martina Turka

Kratki film Nedeljsko jutro in letos dokončan celovečerni igrani film Dober dan za delo režiserja Martina Turka v oktobru v tekmovalnih programih filmskih festivalov po svetu.

DOBER DAN ZA DELO je novi celovečerni igrani film Martina Turka, ki je bil letos premierno prikazan na festivalu v Sarajevu. Film je bil leta 2017 izbran v okviru iniciative Sarajevo – Mesto filma (Sarajevo – City Of Global screen), s katero želi Sarajevo Film Festival podpreti mikro-budgetne filme iz regije. Na prvi natečaj je prispelo preko 30 vlog, sredstva za produkcijo, ki jih zagotavlja turška javna televizija TRT pa je prejel prav film Martina Turka „Dober dan za delo“.

Družbena drama, ki je nastala v koprodukciji Bosne in Hercegovine, Turčije in Slovenija (Bela film), spremlja Armina (Aleksandar Seksan), skrbnega očeta in moža, ki išče zaposlitev.

V mesecu oktobru bo film prikazan v tekmovalnem programu kar treh filmskih festivalov. Mednarodna premiera filma bo 8. oktobra na prestižnem 23. mednarodnem filmskem festivalu v Pusanu v Južni Koreji. Film bo prikazan v tekmovalni sekcija Flash Forward, ki predstavlja izbor novih narativnih celovečernih filmov ne-azijskih režiserjev z inovativnimi pristopi k filmskemu izrazu.

Iz Pusana bo film potoval na 40. Cinemed – Mednarodni Festivalu Mediteranskega filma v Montpellier v Franciji ter na 6. Bosphorus Filmski Festival v Istanbul v Turčiji.

Na premieri v Pusanu in Montpellieru bo prisoten tudi režiser Martin Turk.

Na festivalu v Montpellieru bo v tekmovalni sekciji kratkih filmov predstavljen tudi Turkov kratki film NEDELJSKO JUTRO, ki je bil pred kratkim prikazan na 21. Festivalu slovenskega filma, pred tem pa je gostoval na festivalih na Irskem (Fastnet Film Festival), v Grčiji (Psarokokalo International Short Film Festival) in v Mehiki (Guanajuato International Film Festival).

Te dni se Nedeljsko jutro prikazuje tudi v tekmovalni sekciji 23. Mednarodnega filmskega festivala Schlingel v Nemčiji, ki velja za enega največjih festivalov za otroške in mladinske filme.

Turk je trenutno v montaži z novim celovečernim igranim filmom Ne pozabi dihati, mladinskim avtorskim filmom o odraščanju, ki ga je posnel letos poleti na lokacijah v Beli krajini. Film nastaja v slovensko-italijansko-hrvaški koprodukciji, premiera filma pa je predvidena v letu 2019.

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati