PETER VS. HARRY
17106
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17106,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

PETER VS. HARRY

Vsebina

Peter vs. Harry je enourni dokumentarni portret v Ljubljani živečega nemškega vsestranskega umetnika Petra Braatza.
Film se v prvi vrsti osredotoča na prikaz njegovega filmskega in glasbenega opusa, skozi njegovo pripoved pa izvemo tudi kako je potekala njegova umetniška pot, ki je bila vedno tesno povezana z glasbo. Prelomno je bilo srečanje s punkom in ustanovitev punk skupine S.Y.P.H., ki še danes velja za kulten nemški bend. Potreba bo umetniškem izražanju ga je nato vodila k filmu in na študij filmske režije na berlinsko filmsko akademijo DFFB. Po poroki z Majo Weiss se je preselil v Slovenijo, kjer še vedno vztraja v svojem filmskem izrazu, čeprav ta nikoli zares ni bil razumljen, kar je imelo vedno za posledico tako pomanjkanje priznanja kot tudi nenehno finančno negotovost.
O njem in njegovem ustvarjalnem delu pripovedujejo njegovi kolegi, prijatelji, družina: aktivist in filmar Tomo Križnar, glasbenik Chris Eckman, žena in režiserka Maja Weiss, poslovnež in glasbenik Andrija Pušić, zdravnik in fotograf Alexander Pečnik, fotograf Žiga Koritnik, profesor slikarstva Milan Erič ter Petrova otroka August, prav tako režiser in glasbenik, ter Larissa.
Peter Braatz je avtor več kot 70 filmskih del različnih dolžin in zvrsti, razen celovečernega igranega filma. S skupino S.Y.P.H. je izdal 14 albumov, samostojno še dva.

NAGRADE
  • DOKUDOC IZBRANI 2018 – 7. Dokudoc Film Festival, Maribor
PROJEKCIJE
  • 20. Festival dokumentarnega filma, Ljubljana, 20.3.2018
  • 4. Mednarodni festival Kranjska gora
  • 7. Dokudoc Film Festival, Maribor
  • 22. Festival slovenskega filma
  • UNERHÖRT! Music Film Festival Hamburg
  • Soundwatch – Berlin Music Film Festival
Fotogalerija
HiRes Foto (zip)

HiRes Foto (zip)

Naloži
EKIPA

Režija & scenarij & produkcija: IDA WEISS
Montažer: JURIJ MOŠKON
Direktor fotografije: MITJA LIČEN
Zvok: JURIJ GRUDEN, 100 d.o.o.

NASTOPAJOČI

PETER BRAATZ / HARRY RAG
CHRIS ECKMAN, ALEXANDER PEČNIK, ANDRIJA PUŠIĆ, MILAN ERIČ, TOMO KRIŽNAR, MAJA WEISS, ŽIGA KORITNIK, AUGUST BRAATZ, LARISSA BRAATZ

PRODUKCIJA

SENCA STUDIO
v koprodukciji s
BELA FILM in
TARIS FILM

TEHNIČNI PODATKI

Trajanje: 55 min.
Format: Full HD, 16:9, barvni
Zvok: Stereo
Jezik: Slovenski, angleški
Leto produkcije: 2018

Tip projekta
Dokumentarni