S filmom Vprašanje identitete obeležujemo mednarodni dan žensk | Bela Film
17332
post-template-default,single,single-post,postid-17332,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

S filmom Vprašanje identitete obeležujemo mednarodni dan žensk

23 Feb S filmom Vprašanje identitete obeležujemo mednarodni dan žensk

Dokumentarni pogled na zgodbe žensk, ki so se ob slovensko-italijanski meji bojevale za priznanje svoje identitete in vprašanje pravic žensk v času razpada Avstro-Ogrske.

Film Vprašanje identitete odkriva zgodbe petih žensk, ki so živele na prepihu slovensko-italijanske meje in političnih nesoglasji, v obdobju ko so se ženske pravice šele rojevale: Pavla Hočevar, Marica Nadlišek Bartol, Elody Oblath, Giuseppina Martinuzzi, Alice Schalek. Pet usod, ki jih je premetaval zgodovinski veter, jim prekrižal življenjske načrte in jim vsilil težke odločitve. Pet različnih žensk, ki so odsevale razmišljanje druga druge ter poustvarjale misli in čustva časa, ko se je ravnovesje podiralo in se je svet spreminjal. Besede njihovih dnevnikov, spisov, pisem zaživijo v kreacijah petih igralk: Ariella Reggio, Lučka Počkaj, Elena Husu, Giustina Testa in Marzia Postogna.

Filmsko projekcijo v Kinu Šiška pripravljamo v sklopu obeleževanja mednarodnega dneva žensk, v sodelovanju z Inštitutom 8. Marec. Film bo predvajan s slovenskimi podnapisi, sledil pa mu bo pogovor s tržaško režiserko filma Sabrino Morena, direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač in doc. dr. Ireno Selišnik s Filozofske fakultete.

Več o dogodku in nakup kart na www.kinosiska.si/dogodek/vprasanje-identitete-2018

Filmske projekcije z obeleževanjem mednarodnega dneva žensk bodo potekale tudi v drugih kinih po Sloveniji:

• 06.03.19 – Art Kino Odeon IZOLA – pogovor z režiserko

• 07.03. do 08.03.19 – Art Kino Odeon IZOLA

• 07.03.19 – Kinogledališče TOLMIN – pogovor z režiserko

• 08.03.19 – Kino VELENJE

• 08.03.19 – Kino Metropol, CELJE

• 10.03.19 – Kulturni dom CERKNICA – pogovor z režiserko

• 22.03.19 – Festival Strpnosti (Mini Teater), Ljubljana – pogovor z režiserko

 

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati