Razprodana ljubljanska premiera filma Doberdob – Roman upornika. | Bela Film
16328
post-template-default,single,single-post,postid-16328,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Razprodana ljubljanska premiera filma
Doberdob – Roman upornika.

11 Nov Razprodana ljubljanska premiera filma
Doberdob – Roman upornika.

Po ponedeljkovi nadvse uspešni osrednji premieri v Kinodvoru, bo film od jutri, 12.11., dalje tam na ogled vsak dan. V četrtek tudi projekcija v Črnomlju, naslednji teden v Sežani.

Odzivi na film so bili nad pričakovanji. Tudi tokrat je občinstvo navdušeno ugotavljajo, da je izvedelo veliko novega in neverjetnega o Prežihovem Vorancu in o njegovem avtobiografskem romanu Doberdob.

Novinarka Ženja Leiler je po ogledu filma tvitnila „Mislite si o Prežihovem Vorancu kar hočete. Ampak dokumentarec Martina Turka je super! Kakšen romaneskni in filmski lik!“

Med obiskovalci je bilo opaziti tudi bivšega predsednika Milana Kučana s soprogo Štefko Kučan, publicistko Alenko Puhar ter pesnico in pisateljico Elzo Budau.

Po filmu se je občinstvu predstavila številčna filmska ekipa, večer pa se je nadaljeval v polni Kavarni Kinodvora, kjer je gostitelj večera Jure Longyka klepetal o filmu in Vorancu z režiserjem Martinom Turkom, Vorančevo vnukinjo Metko Petrič in mag. Markom Štepcem, vodjem kustosov Muzeja novejše zgodovine Slovenije.

Utrinke s premiere ter posnetek pogovora v kavarni si lahko ogledate na tej povezavi.

Film bo na rednem sporedu Kinodvora od četrtka, 12. novembra. Prav tako 12.11. bo film gostoval v Črnomlju, 19.11. pa v Sežani. Na obeh projekcijah bo prisoten režiser Martin Turk.

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati