PRVO JAVNO PRIKAZOVANJE FILMA "BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI" | Bela Film
17530
post-template-default,single,single-post,postid-17530,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

PRVO JAVNO PRIKAZOVANJE FILMA “BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI”

08 Dec PRVO JAVNO PRIKAZOVANJE FILMA “BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI”

V četrtek, 16.12., bo v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma prvo javno prikazovanje celovečernega dokumentarnega  filma BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI, ki je nastal v režiji Maje Weiss in po scenariju Maje Weiss in Ivana Krambergerja ml.

Film govori o vlogi in vplivu Ivana Krambergerja, dobrega človeka iz Negove, na osamosvojitev Slovenije. Zgodbo povezuje sin Ivana Krambergerja, Ivan Kramberger ml., ki s pomočjo svojih sogovornikov in bogatega arhiva, raziskuje  vpliv in vlogo očeta v osamosvojitvenih procesih. V filmu med drugim intervjuva različne predstavnike takratne in zdajšnje oblasti, aktualne poslance, medijske osebnosti in družinske člane.

V Mariboru bo film na ogled 20.12.2021 ob 19.00 uri  Lutkovnem gledališču.

Film je nastal v produkciji Bela film in koprodukciji z RTV Slovenija.

Film je bil podprt s pomočjo Slovenskega filmskega centra, javne agencije Republike Slovenije na Javnem razpisu za sofinanciranje realizacije na področju slovenskega filma v počastitev 30. obletnice razglasitve in obrambe samostojne Republike Slovenije.

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati