NE POZABI DIHATI NA FESTIVALIH V ZAGREBU IN BRUSLJU | Bela Film
17473
post-template-default,single,single-post,postid-17473,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

NE POZABI DIHATI NA FESTIVALIH V ZAGREBU IN BRUSLJU

14 Nov NE POZABI DIHATI NA FESTIVALIH V ZAGREBU IN BRUSLJU

Celovečerni film NE POZABI DIHATI režiserja Martina Turka bo v petek, 15. novembra prikazan na zagrebškem filmskem festivalu. Film je nastal tudi v koprodukciji hrvaškega Studia Dim in s finančno podporo Hrvaškega avdiovizualnega centra ter Hrvaške radiotelevizije. Pri filmu je sodelovala številčna hrvaška ekipa, med njimi tudi direktor fotografije Radislav Jovanov – Gonzo, zdaj že stalni sodelavec režiserja Martina Turka, s katerim sta skupaj ustvarila že pet filmov. Zagrebške premiere se bo poleg Turka in hrvaških sodelavcev udeležila tudi številčna slovenska ekipa, in sicer producentka Ida Weiss, so-scenarist Gorazd Trušnovec ter igralci Matija Valant (vloga Klemena), Tine Ugrin (Peter), Ronja Matijevec Jerman (Jana) in Jakob Cilenšek (Gregor). Film bo prikazan v tekmovalnem programu sekcije PLUS, ki ga za vrstnike in širšo zainteresirano javnost pripravljajo srednješolci.
Film svojo festivalsko pot nadaljuje v Bruselj, kjer se bo 29. novembra otvorila 19. edicija Mediteranskega filmskega festivala Cinémamed. Na festivalu bo prikazanih preko 60 filmov iz mediteranskega območja, Ne pozabi dihati pa bo eden izmed osmih celovečercev, ki bodo prikazani v uradnem tekmovalnem programu. V tekmovalnem programu se bodo poleg Turkovega Ne pozabi dihati predvajali še Izdajalec Marca Bellocchia iz tekmovalne sekcije Cannesa, Šivi Miroslava Terzića, ki je bil v panoramski sekciji Berlinala nagrajen z Europa Cinemas Label in Konec ljubezni Keren Bena Rafaela, ki je bil premierno prikazan v Benetkah.

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati