Na 20. Festivalu slovenskega filma (FSF) se predstavljamo s tremi filmi | Bela Film
17031
post-template-default,single,single-post,postid-17031,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Na 20. Festivalu slovenskega filma (FSF) se predstavljamo s tremi filmi

09 Sep Na 20. Festivalu slovenskega filma (FSF) se predstavljamo s tremi filmi

V torek, 12.9., se pričenja jubilejni 20. Festival slovenskega filma (FSF). Na festivalu se produkcija Bela film predstavlja kar s tremi filmi.

V četrtek, 14.9., ob 19.00 uri bo v Glavni dvorani Avditorija Portorož na ogled kratki igrani film DOBRO UNOVČENO POPOLDNE scenarista in režiserja Martin Turka. Zgodba o brezposelnem očetu, ki popoldne preživlja s sedemletnim filmom, je prepotovala svet in prejela nagrado na festivalu v Oberhausnu. V Portorožu se poteguje za nagrado za najboljši kratki film.

V petek, 15.9., ob 11.30 uri bo v Glavni dvorani na ogled celovečerni dokumentarni film BLUE VELVET REVISITED – PONOVNI POGLED NA MODRI ŽAMET nemškega avtorja Petra Braatza. O filmu, ki na meditativno-hipnotičen način pripoveduje o snemanju kultnega Modrega žameta Davida Lyncha je časopis Hollywood Report napisal: »Izmuzljivo, a očarljivo lo-fi ljubezensko pismo skrivnostni kultni klasiki. /…/ čarobna vizualna pesem, ki nas popelje naravnost v srce Lyncheve najbolj vplivne mojstrovine, a pri tem ne razkrije njenih nedoumljivih skrivnosti. /…/ Čeprav ne odkrije veliko novega o Lynchevem prelomnem filmu, gre za očarljivo čudaško časovno kapsulo osemdesetih let in razorožujoče prisrčno zgodbo iz ozadja mračne kultne klasike. Film Ponovni pogled na Modri žamet je tudi tiho hipnotična čutna izkušnja z edinstvenim ritmom in podobo, zaradi česar deluje kot samostojna umetnina in ne zgolj kot zrcalna slika svojega subjekta. Pravi zaklad pa predstavlja Braatzev bogati arhiv črno-belih fotografij /…/.«

V soboto, 16.9., ob 11.30 bo v Glavni dvorani na ogled še srednjemetražni dokumentarni film PAPPENSTORY režiserja Martina Turka in scenaristov Bogomile Kravos in Martina Turk. Film pripoveduje o turbulentnih časih v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja v Trstu, ko se je skupina mladih gledaliških navdušencev organizirala v amatersko gledališče SAG Trst z namenom, da kritično naslovi aktualna politična in družbena vprašanja. Ta pogumen poskus mladih in naivnih gledališčnikov pa je kmalu pripeljal do ukinitve gledališča. Televizijska premiera filma bo 24. septembra ob 22.30 na prvem programu TV Slovenija.

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati