Mednarodna premiera celovečernega filma Nahrani me z besedami Martina Turka | Bela Film
15972
post-template-default,single,single-post,postid-15972,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Mednarodna premiera celovečernega filma Nahrani me z besedami Martina Turka

22 Okt Mednarodna premiera celovečernega filma Nahrani me z besedami Martina Turka

V mesecu oktobru bo prvenec mladega tržaškega režiserja Martina Turka doživel svojo mednarodno premiero na festivalu v Mumbaiu v Indiji nato pa pot nadaljeval v Sao Paulo in Montpellier.

Od 18. do 25. oktobra bo potekal 14. mednarodni filmski festival v Mumbaiu (India), ki velja za enega najpomembnejših festivalov v Indiji. Turkov film bo prikazan v sekciji In The Cut. Film se nato seli v Brazilijo kjer bo prikazan na 36. mednarodnem festivalu Sao Paulu v sekciji mednarodne perspektive, ki je namenjena pregledu najpomembnejših filmov svetovne produkcije zadnjih dveh let. Festival se bo v največjem brazilskem mestu odvijal od 19.oktobra do 1.novembra od koder se film seli v Evropo. V tekmovalnem programu mednarodnega festivala mediteranskega filma, ki se že 34 let odvija v francoskem Montpellieru, bo film prikazan med 26. oktobrom in 3. novembrom. Projekcije se bo udeležil tudi režiser. V Montpellieru so bili v preteklosti prikazani že štiri Turkovi kratki filmi, leta 2003 pa je Turk z diplomskim filmom Izlet tam prejel kar tri nagrade, med njimi tudi glavno nagrado žirije za najboljši kratki film. Film Nahrani me z besedami prihaja v redno kinematografsko distribucijo 22.novembra.

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati