Film Martina Turka nagrajen v Oberhausnu
16992
post-template-default,single,single-post,postid-16992,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Film Martina Turka
DOBRO UNOVČENO POPOLDNE
nagrajen v Oberhausnu

17 Maj Film Martina Turka
DOBRO UNOVČENO POPOLDNE
nagrajen v Oberhausnu

Kratki film Dobro unovčeno popoldne se je po številnih predvajanjih na filmskih platnih po celem svetu ustavil še na enem najpomembnejših in najstarejših festivalov kratkega filma, Mednarodnem festivalu kratkega filma v Oberhausnu.

V tekmovalnem programu mladinskih in otroških kratkih filmov je bilo prikazanih 48 kratkih filmov, skupno pa sta mladi žiriji podelili 6 nagrad. Denarne nagrade so prejeli 3 filmi, med njimi je nagrado »EVO Promotional Award« prejel film Martina Turka.

Festival se odvija že od leta 1954 in je sprva nosil ime Festival zahodno nemškega izobraževalnega filma. V Oberhausnu so svoje kratke filme predstavili številni ustvarjalci kot so Andrea Arnold, Vera Chytilová, Miloš Forman, Werner Herzog, Roman Polanski, Martin Scorsese, István Szabó, Agnès Varda in mnogi drugi. Z leti si je pridobil naslov enega najpomembnejših festivalov kratkega filma na svetu. Vsako leto prejme preko 7.000 prijav. Letos se je odvila že 63. edicija festivala.

Film Dobro unovčeno popoldne, v katerem Primož Pirnat in Julijan Weiss Turk igrata očeta in sina, ki med pohajkovanjem med bloki najdeta denarnico polno denarja, bo v kratkem gostoval na Cinema in Sneakers Film Festival for Children and Youth v Varšavi, nato pa julija potuje najprej na 30. International Festival of Films for Children and Young Adults v iranski Isfahan, za njim pa še v Korejo na dvanajsti Busan International Kids and Youth Film Festivalu.

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati