Dobro unovčeno popoldne v Severni Ameriki | Bela Film
16884
post-template-default,single,single-post,postid-16884,single-format-standard,b_,bv_,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Dobro unovčeno popoldne v Severni Ameriki

03 Mar Dobro unovčeno popoldne v Severni Ameriki

Bržkone eden najuspešnejših slovenskih kratkih igranih filmov zadnjega leta se uspešno predstavlja na festivalih v Severni Ameriki.

Kratki igrani film Dobro unovčeno popoldne Martina Turka se te dni predstavlja na dveh najpomembnejših festivalih za mlado občinstvo v Severni Ameriki.

Film je trenutno na ogled v New Yorku na tamkajšnjem največjem filmskem dogodku namenjenem mlademu občinstvu, kjer bo imel kar 8 projekcij. Po New Yorku se bo najprej predstavil na filmskem festivalu v Wisconsinu, pot pa nadaljeval v Toronto na TIFF – Kids, sicer mlajšemu bratu prestižnega TIFF – Toronto International Film Festivala.

Severno ameriška premiera filma, ki je svojo uspešno mednarodno pot začel aprila na FilmFest Dresden, je bila oktobra lani na 33. filmskem festivalu za otroke v Chicagu, januarja pa se je predstavil tudi v Seattlu na tamkajšnjem osrednjem filmskem dogodku za mlade, kjer je bil film prikazan v programskem sklopu 4 filmov pod skupnim imenom „Zvesti sebi“, za katerega je festivalska direktorica povedala, da „govorijo o težkih trenutkih v otroštvu, ki jih morajo premagati otroci in člani njihovih družin. V svetu, ki otrokom ne priznava kompetenc, je zato še toliko bolj pomembno, da prav otroci vzamejo stvari v svoje roke, vsakič, ko lahko.“

Uvrstitev v program TIFF – Kids je že 25. mednarodna festivalska udeležba tega filma, ki se še naprej uspešno uvršča tudi na festivale v Evropi. Trenutno je v sklopu festivala YouthFilm Festival na ogled v različnih mestih v Belgiji, kjer bo prikazan tudi v tamkajšnjih pediatričnih bolnišnicah. Marca in aprila pa bo na ogled tudi v tekmovalnem programu filmskega festivala v Vilni, Latvija ter na švedskem v sklopu tamkajšnjega 18. stockholmskega filmskega festivala za mlade.

Ni prispevkov.

Žal, trenutno ni možno komentirati